- CVO

CVO - Volwassenenonderwijs

 

Opleiding Goudsmid 

(dagtraject)

Lesgevers: Ine Cornelissens, Mich Larivière, Luc Van den Broeck

Zet uw liefde voor sieraden om in een sprankelende, uitdagende nieuwe carrière met een opleiding juwelen. Onze cursus is een efficiënte manier om juwelen te leren ontwerpen, op een ambachtelijke te maken of te herstellen.  Ringen, oorbellen, hangers, armbanden en kettingen creëren, tekenen, graveren, zetten en herstellen.

 

Verfraai uw toekomst en volg bij ons de opleiding Goudsmid.

Vanaf september 2017 wordt de volledige opleiding goudsmid aangeboden in dagopleiding bij TNA.De opleiding is bedoeld voor kandidaten die eventueel reeds een secundair diploma bezitten en zich willen bekwamen in het beroep van goudsmid. Ook kandidaten die niet onmiddellijk het beroep wensen uit te oefenen zijn welkom in de opleiding. De volledige opleiding duurt twee jaar. De lessen worden gegeven gedurende 3 dagen per week (dinsdag, woensdag en donderdag) van 8.40u tot 17.00u. Naast de klassieke handvaardigheden van het beroep wordt er in het tweede jaar ook aandacht geschonken aan de hedendaagse productietechnieken die gebaseerd zijn op 3D computerdesign en 3D printen aangevuld met gieten van het juweel.


Vermits de opleiding modulair is, kan je de opleiding ook spreiden over een langere periode. Indien je reeds het deelcertificaat van één of meerder modules behaald hebt in avond- of dagopleiding kan je ook later in de opleiding nog instappen.

Klik  hier  voor meer informatie

 
Opleiding 3Design - Computerdesign juwelen

 

(kort dagtraject)
Lesgevers: Luc Van den Broeck

Voor de moderne goudsmid en zeker voor de toekomstige goudsmid is het gebruik van CAD-software voor het uitwerken van zijn creaties onmisbaar.

 

Het aantal mogelijkheden dat deze techniek toevoegd naar het ontwerpen van juwelen is van onschatbare waarde.

Het uitzonderlijke aan de 3Design-software waar op school mee gewerkt wordt is dat het speciaal ontworpen is voor de ambachtelijke goudsmid. 
Het is toegankelijk zonder een voorafgaande technische cad-, of informatica-opleiding. Er wordt niet met moeilijke commando's gewerkt, maar met eenvoudig te bedienen tool-iconen. Een volledig parametrische opbouw zorgt ervoor dat je werk steeds herwerkbaar en aanpasbaar blijft.

Omwille van het gelimiteerd aantal deelnemers worden er elke jaar twee sessies ingericht.
De module 3Design (Computerdesign juwelen) is een onderdeel van het opleidingstraject 'Goudsmid', maar wordt in deze lessenreeks losstaand aangeboden aan professionele goudsmeden of geïnteresseerden.

Klik  hier voor meer informatie

 

Website visitors