Jongeren

Voltijds Secundair Onderwijs

Juwelen - Opleiding, profiel.

Je  scherpt tijdens deze opleiding vooral je technische vaardigheden aan. Je legt de basis voor diverse goudsmidstechnieken, maar ook de handigheid om deze te tekenen en toe te passen. De eerste eenvoudige juwelen worden hierbij getekend en vervaardigd in koper en zilver.

​Je leert er geconcentreerd werken en te focussen op je werk. Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor jongeren die een fijne motoriek, ruimtelijk inzicht en gevoel voor schoonheid  bezitten.

 3de graad goud & juwelen

5de en 6de jaar secundair.

De specifieke vakkennis wordt uitgebreid onderricht. Door het uitvoeren van verschillende juwelen in zilver, worden alle goudsmidsetechnieken toegepast. Handigheid, zin voor nauwkeurigheid en perfectie, gevoel voor schoonheid en harmonie komen hier steeds duidelijker naar voren. Sluitingen van juwelen, edelsteenkunde, juweeltekenen, de geschiedenis van het juweel en 3Design (CAD tekenprogramma) maken deel uit van het leerprogramma.

Alle leerlingen in het bezit van een A-attest van het 4de jaar secundair kunnen instromen in het 5de jaar. Leerlingen, reeds in het bezit van een secundair diploma, kunnen instromen in het 5de jaar met vrijstelling voor algemene vakken.

7de specialisatiejaar juwelen & creaties

3de jaar van de 3de graad.

Het specialisatiejaar juwelen & creatie is een perfecte aanvulling voor al wie reeds een juwelenopleiding heeft genoten (zowel secundair, bachelor als master). Gedurende deze bijkomende opleiding van 1 jaar, wordt vooral gefocust op het ontwerpen en vervaardigen van je eigen  juwelen en of collecties.  Naast de intensieve begeleiding in het juwelenatelier, wordt ook aandacht besteed aan edelsteenkunde, juweeltekenen, productietechnieken en 3Design (CAD juweelteken programma). Dit specialisatiejaar heeft tot doel je technisch en commercieel beter voor te bereiden op een professionele  juwelencarrière.

www.tna.be
www.tna.be
www.tna.be

Website visitors