top of page

Opleiding Juwelen & Creaties

Technicum

Londenstraat 43

2000 Antwerpen

Logo Londenstraat - witte letters.png

Wat is een ‘juwelen doe-beurs’?

Tijdens een ‘juwelen doe-beurs’ kan je proeven van verschillende technieken om zelf juwelen te vervaardigen onder begeleiding van leerlingen en leraren van de opleiding goud & juwelen. Zo zal je er een hanger kunnen maken, een ring smeden, een armband met schakels vervaardigen, zelf emailleren en demonstraties bijwonen in het goudsmidsatelier.

Waarom deze beurs?

We willen jongeren laten kennismaken met deze unieke opleiding. De juwelensector is immers op zoek naar geschikte profielen in heel Vlaanderen en Zuid-Nederland. Misschien krijg je de smaak wel te pakken en krijg je interesse om deze opleidingen te volgen in het middelbaar onderwijs (3de graad) of als secundair na secundaire opleiding. Of misschien vind je het gewoon leuk om met je handen te werken en zelf dingen te maken?

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Je volgt een traject waarbij je 4 sessies met verschillende technieken kan uitproberen. Iedere sessie zal een juweel opleveren dat je meekrijgt naar huis. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. Je kan zelf kiezen hoeveel sessies je volgt in functie van je beschikbare tijd. Ook is het mogelijk extra sessies te volgen of ervoor te kiezen een sessie of techniek uitgebreider te volgen. 

We starten vanaf 10u00. Je kiest zelf hoe laat je je parcours wilt aanvatten. We raden wel aan ten laatste om 14u00 te starten; zo heb je tijd genoeg om je parcours te vervolmaken. Om 18u00 sluiten we de deuren van het atelier. 

Hoe deelnemen?

Wens je deel te nemen aan de ‘juwelen doe-beurs’, meld je aan via mailadres hans.sonnaert@so.tna.be met volgende gegevens: Naam, adres, geboortedatum en het geschatte starttijdstip. Deelname is gratis.

Adres: Tna, Londenstraat 43 Antwerpen.

bottom of page